Tarta cu mandarine façon French Bakery
Tarta cu mandarine façon French Bakery
2 februarie 2015
Ca sa facem o tarta buna (asa cum ne-a invatat Bernard) avem nevoie de : Un aluat bun – o «pâte sucré», o «crème amande» – ii vom spune crema de migdale, o «crème à l’orange» – am putea-o numi crema de portocala , fructe proaspete ; si pentru ca este sezonul citricelor vom face o tarta de mandarine
Incepem cu aluatul : noi facem un tip de pâte sucrée ; amestecam untul moale cu zahar in parti egale, adaugam ouale si putina pudra de vanilie ; se amensteca si se adauga faina, se amesteca din nou, se intinde si se muleaza formele ; se inteapa fundul cu furculita ; se baga apoi la cuptor preinclazit la 180°C timp de 15-20 min cu un saculet de faina pus in forma, peste aluat, ca sa nu se umfle.
Facem apoi crema de migdale : se bate bine zaharul pudra cu unt si pudra de migdale (daca nu gasiti puteti folosi si pudra de alune), apoi se adauga ouale, se pune in forma peste aluatul mulat ; putem adauga, pentru aceasta tarta in mod special , coaja de portocala si suc de portocale ; se mai da la cuptor cca 30 min
Urmeaza crema de portocale : se bat bine ouale, zaharul, cu sucul de portocale, coaja de portocale si putin suc de lamaie ; se pune pe foc amestecandu-se; dupa un clocot se da la o parte, se raceste putin, se adauga untul moale si se amesteca in continuare ca sa nu faca cocoloase ; se pune imediat la rece apoi se pune in forma peste aluatul mulat cu crema de migdale
In final adaugam feliile de mandarine bine decojite si eventual o pelicula super fina de jeleu transparent
Simplu nu??