Ia legătura cu noi:

ro Romanian
French Bakery
PressWALL STREET 28 Jan 2011

WALL STREET 28 Jan 2011

WALL-STREET

Croissant-ul face fata crizei pe masa romanului.

Alina Apetrei Stan , 28 Jan 2011 exclusiv

 

WALL-STREET-28-Jan-2011

 

Cum s-a adaptat prezentului notiunea “painea cea de toate zilele”? Simplu. Pe langa celebra franzela, pe masa consumatorului roman isi face loc treptat si un produs cu iz frantuzesc – croissant-ul. Marile lanturi de patiserii si brutarii au rezistat anul trecut intr-un domeniu maturat de insolvente, raportand chiar vanzari in crestere si un numar mai mare de clienti.

 

De unde cumparam paine si croissant?

……………

La randul sau, George este unul din clientii patiseriei French Bakery situata pe strada Benjamin Franklin. Pornit in urma cu 6-7 ani conceptul French Bakery numara in prezent 10 locatii patiserii-cafenele in Bucuresti.

“Timp de 6 ani am locuit in Paris si cand m-am intors imi lipsea patiseria din colt de unde imi achizitionam zilnic croissantele pentru micul dejun. Stau in zona Pietei Romane si nu existau foarte multe optiuni de unde as fi putut sa-mi cumpar painea. Optez in special pentru croissante si paine. Pe timpul verii prefer sa servesc cafeaua de dimineata pe teresa amenajata in fata patiseriei. Imi place sa vad ca usor-usor incepem sa optam pentru produse mai sanatoase si nu ne mai indreptam asa repede spre covrigii produsi in conditii dubioase”, crede George, angajat al unei firme de consultanta in managementul afacerilor.

„Initial, recunosc, am ezitat sa intru in patiseria French Bakery din Franklin intrucat eram sigura ca au preturi foarte ridicate pentru buzunarul meu. Insa cred ca oricine isi poate permite un croissant. Eu nu cumpar zilnic din acest loc, insa atunci cand vreau sa sarbatoresc un moment important, precum faptul ca am luat un examen, ma opresc pentru o prajitura si o cafea”, adauga Maria, studenta in cadrul Academiei de Studii Economice.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/slideshow/Companii/98343/Croissant-ul-face-fata-crizei-pe-masa-romanului-Cum-merg-afacerile-French-Bakery-Paul-si-Ana-Pan.html#ixzz2hstpd6KQ
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

Welcome to Gaspard, an online haven for true coffee lovers.