Ia legătura cu noi:

ro Romanian
French Bakery
PressWALL STREET 27 Feb 2012

WALL STREET 27 Feb 2012

WALL-STREET

 

Bistroaprozarovinotecopatiseria din Pipera

WALL STREET 27 Feb.2012

George Butunoiu , 27 Feb 2012

Cei de la French Bakery au venit cu o idee foarte buna, pe care tare ma mir ca nu au incercat-o mult mai multi pana acum, de vreme ce e vorba despre un concept foarte raspandit in tarile mari ale Europei si un model de business de succes. Scriu aici despre acele magazine cu produse alimentare (delicatese, de multe ori), in care poti sa te asezi la una dintre cele doua-trei mese cu cateva din produsele din galantare si cu un pahar cu vin in fata, sau chiar cu un fel sau doua de mancare simpla dar calda.

 

In tarile din Europa Occidentala gasesti la fiecare pas magazine de mezeluri si de branzeturi, mai mici sau mai mari, care au si cate o masa sau doua unde poti sa gusti din ce vezi in jur si sa iti alegi unul dintre cele cateva vinuri; sau invers, magazine de vinuri care iti dau sa gusti din sutele de sortimente langa o farfurie cu cateva bucatele de carne sau de branza.

Am vazut asa ceva si in Bucuresti, in cateva locuri. La Vinoteca Vinexpert din Piata Amzei poti sa-ti astamperi foamea in acest fel, daca esti grabit. La Grano si la Delicateria Traiteur, amandoua pe Putul lui Zamfir, din Dorobanti, poti primi si cateva feluri de mancare calda, o supa sau cateva feluri simple, gata facute. Cred ca modelul a fost preluat si de catre alte magazine de delicatese si am auzit ca ideea e bine primita de catre bucuresteni, de vreme ce unii se duc acolo ca la adevarate bistrouri, cu familia si cu copiii dupa ei.

Asadar, ideea celor de la French Bakery de a face asa ceva in Voluntari – Pipera mi se pare excelenta. In decembrie 2011 au deschis pe Iancu Nicolae, chiar vizavi de British School, un “ceva” pe care locuitorii zonei inca nu stiu sa-l numeasca printr-un singur cuvant sau printr-o sintagma neechivoca. Pana si cei de la French Bakery ocolesc “capcana”, de vreme ce nici chiar pe pliantul lor nu am gasit o denumire clara (nici macar printr-o formulare mai complexa, dar sintetica) pentru ceea ce au ei acolo. Citez acum din mesajele celor care mi-au scris si mi-au sugerat sa ma duc si eu sa vad: “… e o bacanie… patiserie… boulangerie… bistrou… aprozar eco… magazin bio… plafar… pizzerie… vinoteca… restaurant… cafenea… cofetarie… du-te sa vezi si sa scrii…”.

Previzibil, La Ferma/ French Bakery – pentru ca asa se cheama acest “ceva” – e toate acestea la un loc, intr-un concept coerent, bine gandit si bine realizat. E la parterul unei cladiri noi de pe cunoscutul bulevard, langa o cafenea orientala. Un open space destul de larg, cu doua mici spatii in fata si in spate pentru cateva mese in chip de terasa. Totul e la vedere, poti lua in mana orice produs si poti sa vezi cum se face si ce se intampla cu mancarea care ajunge in farfuria ta pe masa. Magazinul propriu-zis e impartit pe cateva raioane mari: vinuri, lactate si branzeturi, mezeluri, patiserie, cofetarie, legume si fructe, condimente etc. Cele mai multe au un “bio” sau un “eco” in coada. Mesele sunt raspandite cam peste tot, printre rafturi si galantare. Plante nu au aproape deloc, oarecum neasteptat deca incerci sa faci o legatura cu numele locului. Bucataria e deschisa, cu aproape totul la vedere, dupa cum am spus, si cu un cuptor de caramida in mijloc.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/117224/bistroaprozarovinotecopatiseria-din-pipera.html#ixzz2hsfD6EmP
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook

http://www.wall-street.ro/tag/french-bakery.html

Welcome to Gaspard, an online haven for true coffee lovers.