Ia legătura cu noi:

ro Romanian
French Bakery
PressCULINARIARD 28 Jul 2008

CULINARIARD 28 Jul 2008

press

Mic ghid culinar din Romania

July 28, 2008 in Observatii culinariarde, Povesti de calatorie, Restaurante romanesti by leonte | No comments

……

French Bakery – Bucuresti.
In Bucuresti ar fi cateva de mentionat. Momentan am sa ma opresc doar la French Bakery (restaurantul). Considerentul principal fiind acela ca este cel mai recent deschis restaurant de luat in seama.
Asa cum ii spune si titulatura, specificul este cat se poate de frantuzesc – french modern cuisine mai exact – adica bucatarie frantuzeasca moderna in care felurile traditionale sunt supuse unei usoare reinterpretari in care isi fac locul tot felul de tehnici si ingrediente aduse de vanturile din orient sau uneori din lumea noua. Locatia are vedere generoasa la strada cu mese mici si inghesuite asa cum ii sta bine unui astfel de local, cu un design simplu bazat pe accente si elemente contrastante. Una peste alta cred ca este singurul restaurant din Bucuresti care a reusit sa aduca integral atmosfera bistrot-urilor pariziene (lucru la care contribuie puternic volumul si selectia de muzica).
Mancarea reuseste de cele mai multe ori sa se ridice la nivelul asteptarilor . Mi-a placut tartarul – lucru extrem de rar pe meridianul nostru. Pentru pasionati recomand tartarul din meniul de starter (cel cu anchoise), dar si cel au retour are ceva de spus. Sufleul este minunat si merita fiecare minutel din cele aproximativ 40 pe care le petreci asteptand-ul. Rata nu mi-a dat existenta peste cap asa cum au reusit unele deserturi (incercati-le pe cele mai putin titrate – gen crème brule, mergeti pe descoperire).

…….
Poate ca nu sunt cele mai reprezentative sau cele mai bine alese locatii. Cu toate astea dupa mine ele reprezinta must have-uri intr-un periplu culinar.

Poate ca mai exista si altele, ascunse (asa cum e Cherhanaua lui Vasile). Va invit sa ma invitati sa le descopar.

Welcome to Gaspard, an online haven for true coffee lovers.