MUFFIN AU CITRON

MUFFIN AU CITRON

Aceasta reteta de muffins este din ce in ce mai putin folosita de laboratoarele de patisserie si cofetarie deoarece este mult mai usor sa cumperi un premix, caruia sa-i adaugi doar ingredientul pe care il doresti: ciocolata, portocale, lamaie, fructe de padure,etc. Problema este ca aceste amestecuri cumparate de-a gata includ tot felul de stabilizatori, conservanti, praf de oua si nu oua proaspete, etc. Toate aceste ingrediente sunt tratate chimic sau chiar sunt substante chimice pe care nu dorim sa le consumam. Reteta de mai jos pentru briosele cu lamaie French Bakery este cea traditionala, pentru prajituri facute cu ingrediente proaspete, fara adaosuri nesanatoase. Principiul este “manager bon mais sain”.

 

Muffin au citron

 

Ingrediente( pentru 10 bucati)
400 g faina
100 ml apa
220 ml ulei
5 g sare
6 oua
250 g zahar
zeama de la jumatate de lamaie
coaja de la o lamaie

Se bat impreuna ouale,zaharul si apa.Dupa ce se amesteca bine,se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia omogena se amesteca cu coaja de lamaie rasa fin.Se toarna apoi in formele speciale de muffins si se da la copt in cuptorul preincalzit la 180°C,timp de 25 de minute.
Interiorul brioselor trebuie sa ramana “putin necopt”adica textura trebuie sa fie putin umeda,nu uscata si sfaramicioasa.